sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Uunijuurekset, lohiperhoset ja tzatziki

Sunnuntain kunniaksi kokkailtiin kämppiksen kanssa yhdessä jotain aavistuksen parempaa. Kummatkin kun ollaan syöty viime päivät kaupan verilettuja ja sitä rataa. Aika siis touhuta hetki keittiössä rennosti vapaailtaa viettäen ja hyvästä ruuasta nauttien!

Reseptinä sinänsä ei mitään ihmeellistä, improvisoituna yhdistellen tämän hetken mielitekojen mukaan. Pieni ylistys hunajan käytölle ruuanlaitossa: kannattaa todellakin kokeilla kasvisten ja lihan maustamisessa, jos ei ole tullut kokeiltua. Esimerkiksi soija&hunaja-yhdistelmä sianlihan tai vaikka lämpimän paprikahöystön maustamisessa, toimii!



Uunijuuressetti:

3 porkkanaa
1,5 bataattia
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
n. 4 rkl oliiviöjyä
n. 2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
chiliä


Lohiperhoset:

lohta
sitruunapippuria
suolaa


Tzatziki:

200g turkkilaista jugurttia
1 pienehkö kurkku
2 valkosipulinkynttä
pari ripausta suolaa


Kuori ja pilko juurekset ja sipulit. Lisää joukkoon oliiviöly, hunaja ja mausteet. Paista pehmeiksi uunissa 200-asteessa noin tunti.

Kypsennä lohi ja mausta kevyesti kypsennyksen loppuvaiheessa.

Tzatzikia varten raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Itketä raaste lisäämällä pari ripausta suolaa, anna levätä hetki ja puserra ylimääräinen neste pois. Pilko/puserra valkosipuli (HC-valkosipulifanit laittakoon enemmän, mutta kahdesta kynnestä tulee tähän määrään mukava valkosipulinen efekti siitä pitäville). Sekoita jugurtin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Voin kertoa, että HYVÄÄ oli! ..ja kämpässä suhteellisen mehevä sipulin aromi. Onneksi ollaan kummatkin sipulin ystäviä, kuten reseptistä huomata saattaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti