torstai 28. helmikuuta 2013

Menemen

Tänään esittelyssä yksi ehdoton lempiruokani, johon tutustuin Turkissa vietetyn vaihto-opiskelun aikana. Virallisesti tätä tarjotaan aamiaiseksi, mutta mielestäni se sopii ihan yhtä hyvin kaikille aterioille! Tänään se olikin lounaani. Kyseessä on siis eräänlainen tomaattimunakas, mutta hieman erilailla valmistettuna. Yhteensä aikaa tähän menee n. 30-45 min., mutta varsinainen tekeminen on erittäin helppoa. Yksinkertaiset terveelliset ainekset ja niin hyvää, älä anna ulkonäön hämätä! :)

Valmis menemen, nam!
Kaikki tarpeellinen.

Yksi reilu annos suunnilleen jotain tällaista:

3-5 tomaattia (koosta riippuen)
n. 1/3 vihreää paprikaa/vaaleanvihreää "biberiä"
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
kuivattua punaista chiliä
suolaa

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko paprika pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Käytän yleensä normaalia vihreää paprikaa, mikä korvaa ihan riittävän hyvin reseptin alkuperäisen vaaleanvihreän biberin, kapean suippopaprikan, jota onkin lähes joka toisessa turkkilaisessa ruuassa vähintäänkin koristeena. Näitä paprikoita olen kyllä nähnyt etnisissä kaupoissa, suosittelen kokeilemaan, maku on mieto ja makeahko.
Tomaatit raastautuvat näin.

Tomaatit raastetaan ja kuoret poistetaan raastamalla siten, että tomaattipuolikkaan kuori jää käteen ja sisus menee raastimen läpi.

Tältä näyttää nesteiden haihduttamisen jälkeen, ennen munia.
Kuumenna öljy pannulla, lisää chili ja paprikat. Kääntele muutama minuutti ja lisää tomaattimassa joukkoon ja suola (ihan mikään pikkuhyppysellinen tähän ei riitä). Nyt seuraa valmistamisen vaikein osuus: nesteen haihtumisen odottaminen. Tomaatti-paprikaseoksen ei ole tarkoitus olla missään nimessä kuivaa, mutta mukavan pehmeää ilman nestemäistä löysyyttä.

Lisää rikotut kananmunat ja kääntele verkkaisesti, kunnes munat ovat hyytyneet joukkoon. Nauti sellaisenaan tai vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti