torstai 7. maaliskuuta 2013

Omenakookosrahkapannukakku

Ah, rakastan suomen kielen yhdyssanoja.. ;)
Täällä kotona alkaa olla jo nyt hieman tylsää, kun pitää ottaa ihan iisisti eilisen viisaidenhampaiden poiston vuoksi. Suuria kipuja ei onneksi ole, joten ruoka kuitenkin maistuisi.. Tuli sitten tällainen tekaistua keittiön kaappeja availlessa, kun jotain herkkuakin teki mieli, mutta ei mitään epäterveellistä kaloripommia kuitenkaan. Sainpa käytettyä hedelmäkorissa pyörineen liian happaman omenankin!



1 prk rahkaa
2 kananmunaa
0,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
n. 4 rkl steviajauhetta
2 tl vanilliinisokeria (vaniljasokeri oli loppunut, höh!)
1 omena
2-3 rkl kookoshiutaleita
loraus sitruunamehua
(0,5-1 tl leivinjauhetta)

Raasta omena karkeasti ja sekoita kaikki yhteen. Turvota hetki (uunin lämpenemisen ajan).
Kaada voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle. Paista n. 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta on saanut väriä.

Stevian sijaan voi toki laittaa normaaliakin sokeria. Tällä kertaa yritin olla kiva ja kevyt ja käytin Hermesetasin steviajauhetta, joka kestää paistamisen ja sopii hyvin tällaisiin "lättäniin" leivonnaisiin.

Leivinjauhe tuli mieleen, kun sain levitettyä taikinan vuokaan..eli sitäkin VOI käyttää, mutta onnistui ihan kivasti ilmankin. Lättänähän tämä oli kuin pannukakku, mutta maku hyvä. Tämä ei missään nimessä normaalia pannaria voita, mutta tällaisesta kevyestä arkiherkusta menee oikein kivasti. Omani nautin ripauksella sokeria & nokareella turkkilaista jugurttia, hyvää oli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti