torstai 21. maaliskuuta 2013

Pinaattiletut ja jauhelihakastike

Tähän yhdistelmään tutustuin Seinäjoella lukioaikana, jolloin se oli osa kouluruokaa. Pohjanmaan erikoinen? Ensikerran hämmennyksen jälkeen tästä tuli yksi arkiruokalemppareistani. Suosittelen maistamaan! Hyvä vaihtoehto tutun pastan ja perunan ohella.

Pinaattiletut ostin tällä kertaa valmiina.

Perinteinen jauhelihakastike ilman ylimääräisiä rasvojen lisäyksiä:

400g jauhelihaa
1 sipuli
n. 2 rkl venhäjauhoja
vettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta

Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää jauhot ja ruskista hetki lisää. Lisää kiehuva vesi (sekoita hyvin!), lihaliemikuutio ja mausteet ja kypsennä n. 10 minuttia.

Kuten kuvasta näkyy, kastikeversioni oli hieman paksuhkoa..kukin tyylillään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti