tiistai 26. helmikuuta 2013

Kookos-kasvissosekeitto

Ensimmäisen reseptin kunnian blogihistoriassasi saa kookos-kasvissosekeitto, jonka sovelsin tämän ohjeen mukaan kaapista löytyvien antimien perusteella. Kyseisen keiton jämät löytyvät vielä jääkaapistani mahdollistaen jonkinlaisen visuaalisen otoksen. Tässä käyttämäni resepti kaikille kookoksen, pienen chilipotkun ja samettisen kasviskeiton ystäville! Kokeile ja sovella, yksinkertaista ja hyvää!


6-7 isoa perunaa
3-5 porkkanaa
1 ps pakasteherneitä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
reilu 1 tl inkivääritahnaa
1 kasvisliemikuutio
(maun mukaan) reilu 1tl kuivattua punaista chiliä
(maun mukaan) ripaus suolaa
n. 8 dl vettä
1 tlk (2 dl) kookoskermaa


Kuori ja pilko kaikki ja heitä kattilaan. Lisää mausteet. Halutessaan sipulit voi kuullottaa kattilan pohjalla tilkassa öljyä ennen kasvisten keittämistä. Lisää vettä niin, että lähes kaikki peittyy -riippuen, kuinka paksuna tykkäät keittosi nauttia. Kunhan vettä ei tarvitse kaataa pois kiehumisen jälkeen, etteivät hyvät aromit valu viemäristä alas. Keitä kasvikset mukavan pehmeiksi. Soseuta, lisää kookoskerma, kuumenna ja tarkista maku. Keiton väri ei ehkä ole se kaikista houkuttelevin, mutta maku on  m a i n i o!

Kasviksina ja/tai juureksinahan voi käyttää mitä vaan oman makunsa mukaan. Itse ehkä vähentäisin seuraavaksi perunan määrää ja korvaisin ne jollain freesimmällä. Tulipahan synttäriperunoille käyttöä. (Sain ihanalta siskoltani 25-vuotissynttärilahjaksi 2 kg luomuperunaa, jee. Vähän rupisia kyllä olivat..) Kookoskermana käytin 17 % tavaraa, joka antoi ihanan täyteläisen, mutta raikkaan, kookoksen maun. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin inkivääritahnaa, kun sitä jääkaapissani oli tarjolla. Se sopi erinomaisesti, ehkä jopa kuivattua inkivääriä raikkaampi&parempi maku? Kasvisliemikuutio ajoi kasvisfondin asian oikein hyvin.

Tässäkin keitossa käyttämistäni, minun maailmani parhaimmista, chili-tuotteista lisää myöhemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti