Valmis menemen, nam! |
Kaikki tarpeellinen. |
Yksi reilu annos suunnilleen jotain tällaista:
3-5 tomaattia (koosta riippuen)
n. 1/3 vihreää paprikaa/vaaleanvihreää "biberiä"
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
kuivattua punaista chiliä
suolaa
Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko paprika pieniksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Käytän yleensä normaalia vihreää paprikaa, mikä korvaa ihan riittävän hyvin reseptin alkuperäisen vaaleanvihreän biberin, kapean suippopaprikan, jota onkin lähes joka toisessa turkkilaisessa ruuassa vähintäänkin koristeena. Näitä paprikoita olen kyllä nähnyt etnisissä kaupoissa, suosittelen kokeilemaan, maku on mieto ja makeahko.
Tomaatit raastautuvat näin. |
Tomaatit raastetaan ja kuoret poistetaan raastamalla siten, että tomaattipuolikkaan kuori jää käteen ja sisus menee raastimen läpi.
Tältä näyttää nesteiden haihduttamisen jälkeen, ennen munia. |
Lisää rikotut kananmunat ja kääntele verkkaisesti, kunnes munat ovat hyytyneet joukkoon. Nauti sellaisenaan tai vaalean leivän kanssa.